Начало Избрани Ферари не проявява интерес към Албон

Ферари не проявява интерес към Албон

658
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Уилямс

Ферари не проявява интерес към Александър Албон. Това каза Фредерик Васьор. Директорът на Скудерията отрече слуховете, че настоящият състезател на Уилямс ще замести Карлос Сайнц през сезон 2025. Васьор също така настоя, че договорите на състезателите не са най-големия приоритет на Ферари в този момент.

По-рано този месец се появиха слухове, че Албон може да се озове във Ферари след две години. Според италиански източници, лично Васьор е водил разговори с англо-тайландския състезател относно евентуално преминаване в Манранело

Настоящият договор на Сайнц изтича в края на следващата година. Испанецът многократно е казвал, че иска да остане във Ферари още няколко години. Въпреки това името му постоянно е свързвано с Ауди. Предполага се, че германският производител вече е провел разговори с еднократния победител в F1 и дори му е предложил предварителен договор.

Междувременно Васьор коментира слуховете, свързани с Албон. Френският специалист категорично отрече да е водил разговори с Албон. Самият пилот пък многократно е казвал, че иска дългосрочното му бъдеще да бъде в Уилямс.

Васьор и Албон се познават отлично от времето, когато 27-годишният състезател караше за отбора на АРТ Гран при в малките формули. Въпреки този факт, шефът на Ферари отрича да проявява интерес към звездата на Уилямс.

„Не знам откъде дойде тази история. Аз съм работил с Албон в миналото и съм в приятелски отношения с него“, сподели Васьор.

„Ако репортер ме попита дали Алекс в момента върши добра работа, бих казал „да“. Но това не означава, че искам да го взема във Ферари. Смятам, че Алекс също така има договор с Уилямс за 2024 г. Отборът също така инвестира много, така че няма проблеми“, добави директорът на Ферари.

Васьор също така каза, че не бърза да води разговори за договорите на своите пилоти. Той призна, че иска да разбере по-добре отбора и начина, по който работи. Едва след това французинът ще започне да мисля за договорите на Льоклер и Сайнц. Васьор също така посочи, че двамата имат договори с Ферари и за 2024 г.

„Бях ясен с отбора в началото на сезона, а също така бях ясен и с пилотите. Първо трябва да опозная отбора. Това е нещо, което отнема месеци.  Те все още имат една оставаща година в своите договори. Не мисля, че това е въпрос, който трябва да се обсъжда сега. Със сигурност ще говорим за това в бъдеще, но това не е първата ни грижа. Приоритетът за всички е да се съсредоточат върху отбора, особено през този труден сезон. Не искам да има някакви разсейващи елементи“, добави директорът на Ферари.

Сайнц и Льоклер изглеждат доста добър тандем както на пистата, така и извън нея, макар че имат различни подходи и стилове на каране. Според Васьор, Льоклер има способността да направи някои забележителни изпълнения, но понякога се излага на грешки заради прекомерната си амбиция.

„Льоклер е способен на изключителни неща. Той е пилот, който винаги мисли за победа. Нашата кола е доста зад тази на Ред Бул, но той все още е там, правейки всичко възможно, за да спечели“, каза директорът на Ферари.

„В определени ситуации сме го виждали да натиска твърде много и да прекалява. Той се опитва да компенсира недостатъците със стратегия, с агресивност и с риск от допускане на грешки. Моята работа е да го насоча по правилния начин. Когато имаме кола, която е способна да заеме второ място, трябва да се гордеем с това. Разбира се, също така е правилно да погледнем какво се случва отпред.“

Васьор също така коментира и представянето на Сайнц.

„Карлос е много последователен. Той е в състояние да управлява собственото си темпо и дори го прави малко по-добре от Шарл. Той не прекалява, но няма такива проблясъци като Шарл, например да печели полпозишъни. Понякога е много близо до него. Той беше почти на полпозишън в Маями. Освен това Карлос поправя грешките си и винаги показва добра скорост“, завърши директорът на Скудерия Ферари.