Начало Избрани Сайнц иска да подпише нов договор с Ферари през зимата

Сайнц иска да подпише нов договор с Ферари през зимата

751
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка Ферари

Карлос Сайнц иска да подпише нов договор с Ферари през зимата. Испанецът желае да гарантира бъдещето си в Скудерията възможно най-скоро и за пореден път отрече да води разговори с Ауди.

Сайнц се присъедини към Ферари в началото на 2021 г. 28-годишният състезател преди това караше за отборите на Торо Росо, Рено и Макларън. Сайнц дойде на мястото на Себастиан Фетел, който си тръгна от Скудерията след като така и не успя изпълни мечтата си да стане световен шампион с „Черните кончета“.

Миналата година Сайнц подписа ново двегодишно споразумение с Ферари. Няколко месеца по-късно той спечели първата си победа в F1 по време на Гран при на Великобритания. 28-годишният състезател потегли от полпозишън и триумфира на легендарното британско трасе Силвърстоун

Настоящият договор на Сайнц с Ферари изтича догодина. Испанецът неколкократно бе свързван с Ауди. Германският производител влиза в F1 през сезон 2026. Според различни спекулации, еднократният победител във Формула 1 ще си тръгне от Маранело след изтичане на неговия контракт и ще премине към Заубер. Базираният в Хинвил отбор ще бъде погълнат от Ауди през 2026 г.

Наскоро Сайнц даде ексклузивно интервю за сайта motorsport.com. В него той отново отрече да е водил каквито и да е разговорили с Ауди или Заубер. Вместо това испанецът заяви, че желае да се обвърже за по-дълго с Ферари тъй като вярва, че отборът разполага с всичко необходимо, за да постигне успех в F1.

Сайнц не иска да прибързва с обсъжданията относно новия договор с Ферари. Но от друга страна той каза, че не иска да се състезава през следващия сезон, без да знае какво е бъдещето му в спорта.

„Няма да лъжа. Не ми харесва да влизам в последната година от договора си, без да знам къде ще се състезавам след това“, сподели Сайнц.

„Преминах през този процес както с Ред Бул така и с Рено. Знам добре, че това не е идеално за нито един спортист или пилот. Това просто не е правилно. Ето защо поставих тази зима като отправна точка, за да се опитам да разбера бъдещето си.“

„Моят приоритет и основна цел е един ден да спечеля титлата с Ферари. Смятам, че съм го казвал много, много често. Ето защо тази зима ще дам приоритет на този въпрос. Ако това не се случи, ще е време да потърся късмета си другаде. Но това е моят приоритет и искам да го реша през зимата“, добави пилотът на Ферари.

Сайнц е свързван с Ауди още от края на миналата година. Испанецът разполага с добра скорост, достатъчно опит и интелигентен подход към състезанията. Всички това го прави идеален кандидат за бъдещия екип на Ауди и Заубер

Сайнц обаче смята, че не е подписал предварителен договор с германския производител. Според него, тези истории от хора, които се надяват да се прочуят.

„Честно казано мисля, че има някои седмици, в които няма какво да се говори. Не знам дали това е кликбейт или може би по-малки журналисти се опитват да изкарат история, за да се прочуят и да направят по-малката си страница по-успешна, защото могат да кажат: „Аз бях първият, който каза, че Карлос ще отиде в Ауди през 2026 г.“

„Честно казано има нещо свързано с това, защото не разбирам откъде точно идват слуховете. Всичко това не означава, че ще отида или няма да отида в Ауди. Невъзможно е да се каже такова нещо. Все пак знам със сигурност, че в момента не говоря с никой друг отбор, освен Ферари“, каза още Сайнц.

Ферари преживя някои доста тежки състезания от началото на годината. Скудерията разполага с болид, който страда от липса на постоянство по време на състезанията. Въпреки този факт Сайнц е убеден, че отборът има капацитет да се възстанови. Според него, начинът на мислене и подходът във фабриката са точно такива, каквито смята, че са необходими, за да може Скудерията да открие отговорите, необходими за подобряване на представянето на пистата.

„Мисля, че отборът е в добро състояние. Все още преминаваме през някои вътрешни промени, както видяхте след пристигането на Фред [Васьор]“, обясни Сайнц.

„Имаше няколко промени тук и там. Но начинът, по който работи фабриката в комбинация със състезателния отбор ме кара да смятам, мисля, че сме на добро място. Ето защо не вярвам, че в отбора липсва разбиране.“

„Да ви кажа честно това не ме притеснява. Ние наистина се съсредоточаваме върху разбирането на магическия куршум и искаме да намерим причината защо сме бавни в състезанията. Когато разберем това, нещата ще бъдат много по-лесни за всички“, завърши Карлос Сайнц.