Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не са използвали опцията си да подновят договора на Маса

Ферари не са използвали опцията си да подновят договора на Маса

63
0
Фелипе Маса

Ферари не са използвали опцията си да подновят договора на Фелипе Маса, която е изтекла преди броени дни, твърди италианската преса. Контрактът на бразилския пилот е до края на настоящия сезон, а бъдещето му е предмет на разговори от самото начало на състезателната година, като за мястото му в Маранело са спрягани редица имена.

Именно поради тези причини ситуацията с Маса е наблюдавана толкова сериозно, а той е принуден всеки състезателен уикенд да отговаря на въпроси, свързани с бъдещето му.

Представянето на бразилеца се подобри значително напоследък в сравнение с началото на сезона. Това обаче като че ли не е било достатъчно за Ферари, за да използват опцията, въпреки че непрекъснато заявяват подкрепа за Фелипе. При това положение пилотът и мениджърът му Никола Тод ще трябва да говорят за напълно нов контракт при стартиране на дискусии.

31-годишният Маса се състезава за осми пореден сезон заСкудерията. Той сподели в Унгария, че ако не постигне споразумение с Ферари, вероятно ще си тръгне изцяло от Формула 1.

Искам да остана, но за да се състезавам, а не просто да участвам. Ако по някаква причина не мога да съм с Ферари, ще опитам да намеря друга посока. Дали не бих отишъл в малък отбор? Не съм заинтересован от това – обясни Маса.