Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не трябва да бърза да подписва с Хамилтън, твърди Бриаторе

Ферари не трябва да бърза да подписва с Хамилтън, твърди Бриаторе

3677
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Спас Генев/spasgp.com

Екипът на Ферари не трябва да бърза да подписва с Люис Хамилтън. Това твърди бившият шеф на Бенетон и Рено Флавио Бриаторе.

В последните седмици се появиха много спекулации, че от 2021 г. британецът може да се присъедини към Скудерията, след като изтече сегашният му договор с Мерцедес.

Според информация на италианското издание Gazzetta dello Sport в последните няколко месеца Хамилтън на два пъти се е срещнал с президента на Ферари Джон Елкан.

Самият Тото Волф заяви, че не вижда проблем в това Хамилтън да води преговори с екипа на Ферари. Но според него вероятността шампионът да остане в тима от Бракли е доста по-голяма, отколкото да напусне.

Според Бриаторе в Скудерията не трябва да бързат с Хамилтън, тъй като изглежда, че тимът вече има пилот с качествата на Люис. Италианският плейбой има предвид Шарл Льоклер.

„Хамилтън е страхотен пилот“, каза Бриаторе. „Но той трябва да изчака, защото изглежда, че във Ферари имат пилот с качествата на Люис. Да имаш двама много стойностни състезатели в един тим може да е риск за отбора, както видяхме тази година с Шарл и Себастиан Фетел.

Според Бриаторе също така, в миналото заради превъзходството на Мерцедес, Хамилтън е можел да кара много спокойно. И почти никога не е допускал грешки. А във Ферари ситуацията може да е различна.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter