Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не търси заместник на Райконен

Ферари не търси заместник на Райконен

29
0

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене заяви, че тимът му не търси заместник на Кими Райконен за следващия сезон. Италианецът твърди, че финландецът ще получи нов договор ако го заслужи. Контрактът на Ледения изтича в края на настоящия сезон, като пилотът вече обяви, че е готов да го удължи и да остане в Скудерията. През този сезон той се чувства много по-удобно в колата спрямо миналата година и резултатите му са по-добри. Затова според Аривабене тимът не се оглежда за друг пилот

„Концентриран съм върху нашите двама пилоти и знам, че ако имаме нужда, можем да имаме пилот, който веднага е готов да скочи в болида на минутата, заяви босът. – Но това не е проблем. Проблемът е да работим с пилота, които имаме, и да сме сигурни, че той дават най-доброто като представяне. Ако постига целите, които му възлагаме, защо да не му предложим нов договор?”

На въпрос какво трябва да направи Кими, за да получи нов контракт, Маурицио заяви: „Да се представя добре. Да носи точки на тима, които съответстват на името ни. Работя за екип, който има големи традиции, спазвани от Енцо Ферари. За него шампионатът при конструкторите винаги имаше по-голяма стойност от този при пилотите. Затова за нас отборното първенство е много важно.”