Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Няма проблем да доставяме двигатели на Ред Бул

Ферари: Няма проблем да доставяме двигатели на Ред Бул

31
0

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене заяви, че не вижда проблем Скудерията да доставя двигатели на тима на Ред Бул още от догодина. По всяка вероятност „Биковете” ще прекратят партньорството си с Рено още след края на този сезон, недоволни от слабите и неиздръжливи задвижващи системи на френската компания. Тяхното най-голямо желение беше да се уредят с мотори на Мерцедес, но очевидно от немския концерн не са навити на подобен рискован за тима ход.

Аривабене, чийто тим понастоящем снабдява с двигатели Заубер и Мейнър, казва, че не е притеснен, че Ред Бул може да станат силен съперник, получавайки агрегати от Маранело.

„Много е трудно да говориш за други хора, заяви Аривабене в уикенда за Гран при на Италия. – На теория те имат големи имена с Ейдриън Нюи като шеф дизайнер и е лесно да мислиш, че ако им дадем двигател, те ще създадат страховито шаси, което означава, че те ще бъдат наистина много конкурентноспособни. По отношение на моя тим, инженерите и аеродинамиците ни си знаят тяхната работа. Поради тази причина аз не виждам проблем да дадем нашите двигатели на всеки друг тим, като състезанието е чудесно когато имаш силни съперници. Това (да се страхуваме от конкуренцията) не е правилният състезателен дух и това, което Ферари представлява. Ние се борим с всички.”

Ред Бул вече се състезаваха с двигатели Ферари през 2006 г., постигайки и първия си подиум през същия сезон в Гран при на Монако. По-малкият отбор на Дитрих Матешиц – Торо Росо, пък ползва италианските мотори в периода 2007-2013 г.