Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма да ангажира Шумахер?

Ферари няма да ангажира Шумахер?

35
0
Лука ди Монтедземоло

Скудерия Ферари очевидно няма намерение да ангажира Михаел Шумахер като съотборник на Фернандо Алонсо, ако се съди по изявление на президента на компанията Лука ди Монтедземоло, цитирано от бразилския сайт Tотал Рейс.

Фернандо трябва да спечели първата си титла с нас и ние определено няма да поставим до него някой, който да го притиска – директен е Ди Монтедземоло.

Той признава още, че решението кой да пилотира с Алонсо е на тима и е споделено с испанеца.

Именно Ди Монтедземоло бе човекът, който практически накара Михаел Шумахер да си тръгне от Формула 1 през 2006 г. Той подписа договор с Кими Райконен и заяви на седемкратния светен шампион, че или ще кара с финландеца, или си отива. Това изостри много и отношенията му с Жан Тод, който също напусна, но маркизът триумфира с Райконен, когото пък освободи, за да отвори път на Алонсо.

Слуховете, че Михаел може да се върне в Маранело, където спечели 5 титли, се появиха след публикации на немския Билд, че в Сингапур неговият мениджър Сабине Кем е говорила не само с тима на Заубер, но и цели 45 минути със Стефано Доменикали.

Много интересен е коментарът по темата защо Ферари се отказа и от ангажирането на Серхио Перес, който пък направи италианското седмично списание Аутоспринт. Според изданието, в Маранело било разочаровани както от редуването на силни и слаби състезания от мексиканеца, така и от по-слабото му темпо с цяла половин секунда спрямо темпото на Жул Бианки на последните тестове през септември…