Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари обмисля удължаване на договора на Сайнц

Ферари обмисля удължаване на договора на Сайнц

2362
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Ферари ще реши какво ще е бъдещето на Сайнц през зимата. Това заяви директорът на отбора Матия Биното. 

Испанецът започна своята кариера в Торо Росо през 2015, преди да отиде под наем в Рено в края на 2017. След прекарана малко повече от година при французите, Сайнц премина в Макларън. Там той спечели два подиума и се справи с младия си съотборник Ландо Норис.

В началото на тази година Карлос замени Себастиан Фетел като пилот на Ферари. Испанският пилот много бързо се адаптира към колата на Скудерията и бе много постоянен. През изминалата кампания той записа 4 подиума, завърши всички надпревари, като само в 2 от тях не взе точки. Също така изпревари новия си съотборник Шарл Льоклер, след като завърши на трета позиция в Абу Даби, докато монегаскът остана десети. Договорът на Сайнц изтича в края на 2022, но изглежда, че Ферари искат да задържат испанеца и след това.

„Подиум за края на един вълшебен сезон, който бе първи за мен във Ферари. Мисля, че завърших на пета позиция в шампионата“, сподели Сайнц.

Директорът на Скудерията също изрази приятните си впечатления от представянето на Карлос.

„Карлос имаше страхотна година. Когато подписахме с него преди година казахме, че зимата ще бъде времето, когато ще поговорим и прегледаме всичко, което се случва през сезона.“, каза Биното.

„Значи ще направим това през зимата. Определено ще има съвместен преглед на целия ни сезон и тогава трябва да вземем решение как ще изглежда бъдещето ни“.

Матия добави, че Сайнц е изпълнил това, което Ферари е очаквало от него през тази година.

„С привличането на Карлос имахме за цел двама добри пилоти да са постоянно в зоната на точките. Този сезон бе такъв случай. Много съм доволен от това, което направи той. Това бе първият му сезон с Ферари и очаквах да му бъде много трудно. Сайнц доказа, че е добър пилот, който печели точки и може да се учи“, завърши Матия Биното.