Начало Избрани Ферари очаква да направи крачка напред в Азербайджан

Ферари очаква да направи крачка напред в Азербайджан

1897
0
Ферари
снимка: Спас Генев

Ферари очаква да направи крачка напред в Азербайджан. Това заяви Фредерик Васьор. Според неговите думи, отборът е работил усилено върху развитието на SF-23 по време на паузата. Васьор също така потвърди, че Скудерията ще въведе няколко актуализации в предстоящите надпревари.

Ферари направи огромна крачка назад в първите три старта от тазгодишната кампанията. До момента италианците нямат нито едно качване на подиума, заемат четвърто място при конструкторите и изостават както от Ред Бул, така и от Астън Мартин и Мерцедес

Ферари си тръгна с празни ръце от последното състезание на пистата Албърт парк. Първо Шарл Льоклер отпадна още в първата обиколка след контакт с Ланс Строл (Астън Мартин). Неговият съотборник Карлос Сайнц се движеше на четвърто място през по-голямата част от надпреварата. За съжаление испанецът се смъкна до 12-тото място при развяването на карирания флаг заради контакт с Фернандо Алонсо (Астън Мартин) и последвало 5-секундно наказание.

Този уикенд Скудерията се насочва към Гран при на Азербайджан. Екипът от Маранело няма нито една победа на градското трасе в столицата Баку, макар да има спечели три полпозишъна. Миналата година Ферари преживя огромен крах заради оттеглянията на Карлос Сайнц и Шарл Льоклер. Първо испанецът отпадна заради повреда в хидравликата. Няколко тура по-късно Льоклер също трябваше да се откаже от борбата за победата заради гръмнал двигател.

Васьор очаква Ферари да направи крачка напред в Баку. Французинът потвърди, че отборът от Маранело ще развива активно болида SF-23 в следващите няколко старта.

„Измина почти месец от последната Гран при. През това време работихме усилено в Маранело върху развитието на SF-23, както по отношение на подобряването на настоящия пакет, така и по отношение на планираните актуализации, които ще бъдат въвеждани постепенно по време на предстоящите състезания“, сподели Васьор.

„Шарл и Карлос изиграха своята роля като работиха в симулатора и ни дадоха обратна връзка. В Австралия вече направихме крачка напред по отношение на чистото представяне, а за Азербайджан очакваме да продължим в същия дух“, добави шефът на Ферари.

Междувременно д-р Хелмут Марко постави под въпрос отношението на Васьор към проблемите на Скудерията от началото на сезон 2023. Съветникът на Ред Бул не разбира защо французинът е толкова позитивен.

„Не разбирам факта, че Васьор вижда всичко в положителна светлина, въпреки че в момента има толкова проблеми във Ферари“, каза д-р Марко.