Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари очаква Ред Бул да има 0,3 сек прогрес, от Астън Мартин...

Ферари очаква Ред Бул да има 0,3 сек прогрес, от Астън Мартин гонят до 0,5 сек подобрение на Силвърстоун

3844
0
Макс Верстапен, Ред Бул, Шарл Льоклер, Ферари
снимка: Ред Бул Контент Пуул

От Ферари очакват Ред Бул да има новости за Гран при на Великобритания, благодарение на които да постигне напредък от 0,3 сек. Тимът от Милтън Кийнс заяви, че няма да има нови компоненти за домашния си старт на пистата Силвърстоун. В Маранело обаче са на друго мнение според италианската преса.

„Очаквам големи новости от Ред Бул за Силвърстоун“, заяви шефът на Ферари Матия Биното още след Гран при на Канада

Смята се, че от Ред Бул са съсредоточили усилията си върху това да свалят последните 5 кг от RB18, за да достигне минималното тегло, определено от регламента. В Милтън Кийнс работят особено внимателно в тази посока, защото последния път, когато имахме новости, целящи олекотяване, Макс Верстапен имаше огромни проблеми с работата на DRS-а си.

Самият отбор на Ферари ще има новости за Силвърстоун. От последната победа на Скудерията изминаха повече от два месеца. Според италианската преса целта на екипа трябва да е да се върне на най-високото стъпало на подиума. Биното се старае още отпреди началото на сезона да снижава очакванията и продължава да твърди, че във Ферари в нито един момент не са планирали да се борят за титла тази година.

Астън Мартин пък готви още едно обновление на болида си AMR22

Първото, което се появи в Барселона, предизвика сериозно брожение, защото колата изведнъж заприлича на Ред Бул RB18. В Милтън Кийнс обаче се отказаха да разследват случая дори вътрешно. Причината бе, че макар да имаха данни за сваляна от тяхната система информация, няма как да докажат, че тя се е озовала в Астън Мартин.

Отборът от Силвърстоун, чиято централа е буквално до едноименната писта, се надява да постигне сериозен напредък през уикенда за домашната си Гран при.

„Очевидно е, че в Барселона колата ни нямаше темпо. По болида нямаше промени в следващите промени, но вървяхме по-добре в скорошните надпревари. Обновленията са от съществено значение, за да останем конкурентоспособни. Целта ни е да спечелим от 0,3 до 0,5 сек. Не мисля, че ще е достатъчно, за да се борим с Мерцедес, но би трябвало да помогне да изпреварим Алпин и да оглавим групата в средата на колоната“, обясни шефът на Астън Мартин в F1 Майк Крак.