Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари оптимисти за представянето си на Спа

Ферари оптимисти за представянето си на Спа

42
0

Пилотите на Ферари отново се озоваха в двата противоположни края на таблицата след свободните тренировки за Гран при на Белгия. Кими Райконен даде трето време следобед на сухата Спа-Франкоршамп, докато Лука Бадоер отново бе последен.

– Всички виждаме колко близо са времената – 19 пилоти са събрани в съвсем малко повече от секунда – коментира шефът на тима Стефано Доменикали. – 10 литра повече или по-малко гориво директно влияят върху класирането.

Въпреки че спря в самия край на втората сесия с повреда в хидравликата, Райконен заяви, че колата е бърза. Проблемите обаче не са толкова сериозни, че да повлияят на останалата част от уикенда на финландеца, обясни шефът операции на пистата Крис Дайър.

За Лука Бадоер пък се очертава още един нелек уикенд след Валенсия миналата седмица. Италианският пилот почти неизменно заема последно място в класиранията, заради което непрекъснато се изразява съмнение в това дали е разумно Ферари да го запазят на мястото на контузения Фелипе Маса. Самият пилот, както и отборът, отбелязаха, че има напредък в карането му спрямо това в Испания.