Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари отлага част от новостите за SF-23 за Испания

Ферари отлага част от новостите за SF-23 за Испания

1589
0
Ферари SF-23 F1
снимка: Майкъл Потс

Ферари ще отложи част от новостите си за болидите SF-23 за Гран при на Испания след почти три седмици. Информацията е на италианското издание на Моторспорт. Според публикацията чаканото ново задно окачване ще дебютира в Испания заедно с нов аеродинамичен пакет. Причината е метеорологичната прогноза за уикенда в Имола. В момента тя вещае трудни условия и от Ферари не искали да рискуват с новостите. В шестия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2023 г. тимът от Маранело все пак ще има нов дифузьор, който показал многообещаващи резултати при пробите в симулатора.

Ситуацията в областта Емилия Романя е напрегната от няколко седмици. Настоящата прогноза предвижда много сериозни дъждове. Количествата, които се очакват, са такива, каквито предизвикаха наводнения, включително на самата писта Имола преди около две седмици. Днес училищата в Емилия Романя бяха затворени като предохранителна мярка. Гражданска защита е в режим на готовност. Очаква се ситуацията в края на седмицата да не е чак толкова тежка, но е възможно и да се промени.

Ферари има план за постепенно обновяване на SF-23 в преследването на повече постоянство в поведението на болидите на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц

Шефът на тима Фредерик Васьор заяви наскоро, че отборът ще спазва предварителните си разчети и няма да бърза с ваденето на новости, нито ще копира Ред Бул. Васьор настоял новият под на Ферари да се появи на писта още в Маями. По отношение Гран при на Емилия Романя обаче се е съгласил с инженерите, че би било неразумно да вадят повече неща в най-малкото променливи условия.

Променливите метеорологични условия не са подходящи за изпробване на нови компоненти. Получените на пистата резултати не са референция за работата им при нормално време. Пистата в Монако пък е прекалено специфична, така че въвеждането се отлага за следващия старт – Гран при на Испания. Каталуния е много добре познато на отборите трасе. Там по принцип години наред се провеждаха предсезонните тестове. Доскоро това бе и първият европейски кръг и традиционно този, в който отборите вадеха първите сериозни новости за болидите си.