Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари отново обвиниха гумите за представянето си на Спа

Ферари отново обвиниха гумите за представянето си на Спа

44
0

Отново разочарование цареше в бокса на Ферари след финала на Гран при на Белгия, в която Фернандо Алонсо и Фелипе Маса финишираха съответно четвърти и осми. Испанецът загуби място на подиума два тура преди финала, когато бе изпреварен от Дженсън Бътън (Макларън) и причината за пореден път бе, че в Скудерията имат сериозни проблеми със загряването на по-твърдите гуми.

Все още не сме се справили с този проблем, а той се влошава осезаемо при по-ниски температури. Излизането на колата за сигурност също не бе в наша полза и не мисля, че можехме да направим различен стратегически избор в сравнение с този, който следвахме по време на надпреварата – заяви шефът на отдела за шасито и началник операции на пистата Пат Фрай. – Фернандо щеше да излезе в трафик, ако бе копирал [Себастиан] Фетел и щеше да загуби шанса да се бори за предни позиции. След това нямаше смисъл да разделяме втората част на състезанието му на още две, използвайки последния комплект софт, защото така той щеше да е категорично четвърти, без надежда за нещо по-добро.

Самият Алонсо го подкрепи, заявявайки, че четвъртото място е може би максимумът за днешния ден. И той изтъкна проблемите с гумите медиум, както и че бе с 1,5 секунди по-бавен от съперниците си с тях.

Честно, не смятам, че имахме реален шанс за победа, но подиум определено бе възможен. Ситуацията бе далеч по-добре като скорост в сравнение с вчера, но температурите това лято не са особено високи и платихме сериозна цена заради това – допълни двукратният световен шампион.

Надпреварата на Спа бе още по-кошмарна за Маса, но той я определи по-скоро като странна. Проблемите с гумите при него бяха подсилени и от загуба на баланс. На всичкото отгоре бразилецът трябваше да прави и непланирано спиране в бокса заради спукана задна лява гума.