Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари отричат замяна на Маса с Алонсо

Ферари отричат замяна на Маса с Алонсо

53
0

От Ферари категорично отрекоха твърденията, че вече е сключена сделка и Фернандо Алонсо ще отиде в Скудерията на мястото на Фелипе Маса през 2009 г.
Заради неубедителното представяне на бразилеца в първите два кръга от новия сезон, а и поради оттеглянето на Жан Тод, се появиха слухове, че скоро Маса ще престане да бъде титуляр на италианския тим. Пресаташето на Ферари обаче категорично отрече подобна информация, заявявайки:
„Изобщо няма никакво споразумение между Фернандо и Ферари. Разполагаме с двама пилоти, които вече имат договори за следващата година и това са Кими Райконен и Фелипе Маса.”
В същото време шефът на Рено Флавио Бриаторе, чийто пилот в момента е Алонсо, не пожела изобщо да коментира подобни слухове, твърдейки че това би било загуба на време.
Самият Фернандо Алонсо пък малко по-рано изказа мнение, че твърденията, обвързващи него и Себастиан Фетел с преминаване във Ферари са логични. Според испанеца неубедителното представяне на Маса през новия сезон е катализирало тези слухове.