Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари пак се бори срещу Макларън

Ферари пак се бори срещу Макларън

47
0

Битката Ферари срещу Макларън се разрази с пълна сила в последните стартове от сезон 2009 г., макар и да е за трето място в подреждането на отборите. Скудерията все още удържа позицията, но авансът й се стопи до две точки след Гран при на Япония. Тимът от Маранело продължава да е в битката благодарение четвъртото място на Кими Райконен, докато Джанкарло Фисикела отново бе извън зоната на точките (12-и).

Позитивен резултат, като се вземат предвид всички обстоятелства. Измъкнахме максимума от F60 благодарение на още едно великолепно каране на Кими. В оставащите два старта ще се борим със зъби и нокти да изпълним целта, която си поставихме от средата на сезона – заяви шефът на тима Стефано Доменикали.

Трудно ще е запазването на третото място при отборите, съгласи се и Райконен, който отново заяви, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на отбора.

– На старта не можах да спечеля позиции – не успях да ползвам KERS на максимум, а старт-финалната права до първия завой не е чак толкова дълга. С меките гуми поведението на болида се подобри значително – каза Кими.

Фисикела бе с подобрено усещане за автомобила на Сузука, което му позволи да кара с малко по-стабилно темпо, особено в средната част на надпреварата. Италианският пилот обаче допусна да загуби позиция от Хейки Ковалайнен при вторите спирания в бокса. И макар нито един от тях да не бе в точките, едва ли е доволен, че бе изпреварен от пилот на Макларън.

Накрая трябваше да удържам [Адриан] Сутил, който бе много бърз с меките гуми, а аз бях с твърдите. Точно тук KERS ми беше от полза – допълни той.