Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари песимистично настроени за състезанието

Ферари песимистично настроени за състезанието

41
0

Въпреки че камарата наказания след квалификацията за Гран при на Япония размести значително стартовата решетка, във Ферари не са големи оптимисти за представянето си в утрешната надпревара на пистата Сузука.

– Трябва да сме реалисти и да осъзнаваме реалното си ниво. Кими [Райконен] още веднъж бе страхотен, измъквайки максимума от автомобил, който определено не е сред най-бързите. Има и леко чувство на съжаление, тъй като ако бе само няколко десети по-бърз, щеше да е още по-напред – заяви шефът на Скудерията Стефано Доменикали.

Самият Райконен смята, че ситуацията в Япония за Ферари е по-добра спрямо тази преди седмица в Сингапур, въпреки продължаващите проблеми заради липса на аеропритискане.

Това се проявява особено много в първия сектор. Като цяло болидът върви добре, но пък нямах нови меки гуми за последната част на квалификацията – използвахме ги по-рано, за да не отпаднем – допълни финландецът.

Джанкарло Фисикела отново бе сред най-бавните пилоти, като не успя да прескочи и първата бариера в сесията. Италианецът твърди, че увереността му в F60 расте, но в последния си бърз тур допусна грешка, която му коства време.