Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари планира голям ъпгрейд на двигателя за Монца

Ферари планира голям ъпгрейд на двигателя за Монца

22
0

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че следващият голям ъпгрейд на задвижващата система на колата най-вероятно ще бъде за домашната Гран при на Италия на Монца. За миналия кръг в Канада екипът използва 2 от разрешените си възела за подобряване на мотора, които повишиха мощността. Това обаче напрактика не се видя заради проблемите на Фетел в квалификацията и завъртането на Райконен в състезанието. Според Маркионе напредъкът ще проличи по-ясно на следващите писти. До края на сезона тимът има още 7 възела за подобряване на задвижващата система, колкото и конкурентите от Мерцедес.

„Годината е добра и успяваме да използваме възлите постепенно през сезона. Това много ни помага, заяви Маркионе. – Направихме голяма крачка напред и ще видим още постепенни подобрения в следващите седмици. На Монца ще бъде следващото ни ключово подобрение на колата.”

Въпреки победата в Малайзия, Маркионе смята, че тимът още не е на позиция да се чувства удовлетворен от свършената работа, но той все пак приветства страхотната работа, свършена през зимата. Според него свършеното от октомври насам е изключително, с оглед и на това, че нещата по колата и за този сезона не са изглеждали добре.

„Доволен съм от количеството свършена работа и от резултатите, които постигнахме досега, каза още босът. – Хората подценяват нивото на дефицит, което имахме след края на миналия сезон. Имаше много изказвания в духа на това, че цялата работа за сезон 2015 е била свършена още до есента на миналата година. Но това не е вярно. Затова съм изключително благодарен на групата от хора за това, което направиха.”