Начало Автомобили Ферари планират пускането на нов модел всяка година

Ферари планират пускането на нов модел всяка година

29
0

Ферари изготвиха нов корпоративен план, според който те смятат гамата им да не съдържа по-малко от 4 модела, като всеки техен модел ще бъде в продажба точно 4 години. Това разкри генералният директор на марката – Амадео Фелиса, който уточни, че след 4 години съществуване, всеки модел ще бъде ревизиран с пускането на фейслифт (Модификато) версия.

Ферари планират да продават два „универсални“ модела, като 612 и Калифорния и два „екстремни“ суперавтомобила, като 458 и 599 всяка година, като на всеки 12 месеца един модел от гамата ще получава или фейслифт, или заместник. През 2015-та година пък се очаква на пазара да се появи и първото серийно хибридно Ферари.

„Правим хибриди, защото ако не ги правим – няма да има повече Ферари. Това се налага заради правилата за разхода на гориво и СО2 емисиите. Ще трябва обаче да работим и върху аеродинамиката и теглото на колите ни, защото хибридното задвижване няма да бъде достатъчно. На дневен ред обаче не стои въпроса за смяна на характера на Ферари. Нашите модели няма да изгубят нищо от представянето и характеристиките си“, уточни обаче Фелиса.