Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари поемат вината за проблемите с гумите

Ферари поемат вината за проблемите с гумите

57
0
Ферари,Фернандо Алонсо

В някои ситуации през тази година екипът на Ферари показа наистина добра скорост. Фернандо Алонсо успя да спечели на Силвърстоун и да се качи още няколко пъти на подиума. Но винаги, когато в състезание трябваше да се използват твърдите гуми на Пирели, Скудерията винаги изпадаше в неприятна ситуация. Много често използването им водеше до загуба на секунда на обиколка спрямо конкурентите, в някои случаи и на повече. Затова не е чудно признанието на шефът на екипа, Стефано Доменикали.

„Гумите са най-големият ни проблем през тази година“, споделя италианецът. „В момента, когато температурата на асфалта или пък качеството му не пасва на гумите, ние страдаме най-много от всички топ тимове. Определено не можем да ги загреем по начина, по който желаем.

В настоящия болид може да се промени много малко, за да се реши този проблем. Нашите инженери обаче работят усилено, за да може той да бъде решен поне за следващата година. Това е наистина една много сериозна задача, но съм сигурен, че ще се справим.

Този проблем не е нещо ново за нас. От едно десетилетие ключът към победата е да се накарат гумите да работят в оптималния диапазон от температура. Гумите на Пирели донякъде изостриха този въпрос. Но съм много доволен от работата на тази фирма, заслужават поздравление за работата си. От нас зависи да успеем да подобрим фините настройки на автомобила, за да извлечем максимума от гумите.“