Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари показа новия си болид в Маранело днес

Ферари показа новия си болид в Маранело днес

156
0

Ферари са първият отбор, който показва новия си болид за 2009-та година. Колата е кръстена F60, а не F2009, за да отбележи 60-годишнината на тима, откакто е във Формула 1.

Скудерията представи новата си кола, разкривайки някои от странно изглеждащите новости, предвидени за новия сезон, като акцентът разбира се пада върху аеродинамиката.

Заради новите правила предното крило е доста по-дълго. Задното пък е високо и късо, като заради него е променена и позицията на огледалата за обратно виждане. Тези промени са с цел намаляване на притискането, като това би трябвало да увеличи изпреварванията в състезанията. Също така налице са и сликове, произведени от Бриджстоун.

F60 разполага и с прословутата система KERS, която е разработена в сътрудничество с Манети Марели. Тя е монтирана централно върху двигателя под задната част на шасито.

Нова спирачна система на Брембо, както и нова 7-степенна, надлъжно-разположена скоростна кутия, са още някои от новостите по автомобила.

Двигателят Ferrari 056 V8 също е съобразен с новите правила, като сега максималният брой обороти в минута е намален на 18 000, а броят надпревари, който той ще трябва да издържи, вече е 3.

Новата кола, която е 55-ият едноместен болид на Ферари във Ф1, ще бъде карана от Фелипе Маса на пистата Мугело малко по-късно през днешния ден.