Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари подобри рекорда за най-бърз питстоп

Ферари подобри рекорда за най-бърз питстоп

141
0
бокс,пит,питстоп,Ферари

Екипът на Ферари е подобрил неофициалния рекорд за най-бърз питстоп по време на Гран при на Япония. При спирането в бокса на Кими Райконен за втората му смяна на гуми в 28-ата обиколка, механиците го обслужиха за 1.85 секунди, което е с около 0.07 сек по-добро от досегашното върхово постижение. Питстопът обаче не беше даден по телевизията.

След въвеждане на забраната за дозареждане с гориво през 2010 г. питстоповете станаха значително по-бързи, като първи в Макларън слязоха под 2.5 сек, извършвайки смяната на гуми на Дженсън Бътън през 2012 г. в Германия за 2.31 сек.

През 2013 г. в Малайзия Ред Бул извърши цели 5 питстопа, който бяха по-добри от постижението на Макларън. Най-доброто от тях бе 2.05 сек в 19-ата обиколка при Марк Уебър.

До края на годината рекордът беше подобрен още 2 пъти. Първо отново от Ферари в Гран при на Япония – 1:95 сек, първото постижение под 2 секунди, а след това отново от Ред Бул в САЩ – 1.923 сек.

Този сезон в Китай Мерцедес успяха да сменят гумите дори за 1:83 сек, но освобождаването на пилота се забави с 0.3 сек, по думите на генералният мениджър на тима Рон Медоуз, от съображения за сигурност.