Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари пред Мерцедес в третата тренировка

Ферари пред Мерцедес в третата тренировка

47
0

Себастиан Фетел с Ферари беше най-бърз в третата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн на пистата Сахир. Той изпревари съотборника си Кими Райконен само с 0.040 сек, показвайки че болидът на Скудерията има потенциала да съперничи на Мерцедес в предстоящата по-късно днес от 18 часа квалификация.

Двамата бяха по-бърз от доминиралите вчера пилотите на Мерцедес Розберг и Хамилтън с 0.4 сек. Все пак резултатът на Фетел – 1:31.683 мин, беше по-слаб от този на Нико от вчера – 1:31.001 мин.

Сесията започна при 25 градуса температура на въздуха и 36 на асфалта. В началото поведоха пилотите на Форс Индия Перес и Хюлкенберг, но след това 20 мин след началото на сесията Розберг със софт поведе с 1:33.150 мин. Секунди по-късно Хамилтън постигна абсолютно същия резултат. Двамата бяха с 1,1 сек пред Перес.

Ботас постави суперсофт и бе най-бърз, но само с 0.1 сек. Много силен резултат записа Кими Райконен, който със софт поведе, слизайки до 1:32,863 мин. Хамилтън остана дълго в бокса заради теч на масло. маса първи направи стимулационна квалификация, но беше с 0.6 сек по-бавен от Кими.

Розберг със суперсофт поведе с 1:32.104, докато Хамилтън изостана само на 0.056 сек. Райконен също със супермеките гуми обаче постигна първо време, слизайки до 1:31.723 мин., изпреварвайки с 4 десети колите на Мерцедес. Фетел малко след това обаче свали още 40 хилядни и завърши сесията на върха с 1:31.683 мин.

Фелипе Маса с Уилямс изпробва нова версия на носа на болида, донесена снощи специално за Бахрейн, но изглежда това не му помогна особено, тъй като той остана едва 9-и, докато съотборника му Ботас със стария нос се нареди 5-и.

В самия край на сесията Джолион Палмър с Рено спука задна лява гума без видима причина. Тренировката мина без катастрофи, като единствено Естебан Гутиерес се оплака, че Люис Хамилтън го е задържал в бърза обиколка.