Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари предпазливи по отношение на темпото си

Ферари предпазливи по отношение на темпото си

50
0

– И преди в петък сме били много конкурентоспособни, а след това в събота Ред Бул са очевидно по-бързи – бе предпазливото обобщение на Фернандо Алонсо, след като даде най-добро време в свободните тренировки за Гран при на Германия.

Испанската звезда на Ферари по принцип редовно твърди, че времената от първите сесии не са показателни за реалните позиции на отборите в който и да е от състезателните уикенди на Формула 1. Сега просто продължи тази си линия на поведение.

– Трябва да приемаме резултата крайно внимателно: ще трябва да направим нещо необичайно, за да сме начело и утре. Иначе променливото време направи още по-трудна преценката относно представянето на всички и е почти невъзможно да се установи истинската йерархия на тимовете. Ако пет минути по-късно (след финала на втората тренировка – б.р.) можехме да караме с меките гуми, щяхме да сме с още половин секунда по-бързи – категоричен бе двукратният световен шампион.

Той бе доволен от посоката, в която работи по реглажите на своето F10, макар да призна, че балансът се нуждае от подобрение.

Съотборникът му Фелипе Маса пък бе с трето постижение следобед и за него началото на уикенда на Хокенхайм бе позитивно.

– Все още е твърде рано обаче да твърдим със сигурност къде се намираме спрямо съперниците – категоричен бе и бразилецът. – Трябва да сме готови за всякакви сценарии при подобно време, може например квалификацията да се проведе на мокро трасе, а състезанието – на сухо. От събраните дотук данни меките гуми изглежда са на доста добро ниво, докато хард определено са прекалено твърди за тази писта. Последните новости по F10 пък като че ли работят добре, а това потвърждава прогреса ни с колата – допълни той.