Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари премахва логото на Misson Winnow за Австралия

Ферари премахва логото на Misson Winnow за Австралия

1540
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Екипът на Ферари ще премахне логото на Misson Winnow по болида си за началото за новия сезон във Формула 1 в Австралия. Това е новата инициатива на основния спонсор на тим Филип Морис (Мисия Победи сега). Тя има за цел да промотира нови технологии без цигарен дим.

Решението на тима явно има пряка връзка със започналото разследване на инициативата от Министерството на здравеопазването на Австралия и това на щата Виктория. Те имат съмнения за нарушение на забраната за реклама на тютюневи изделия в страната.

Именно там ще се проведе първия кръг от новия сезон във F1 на 17 март на пистата Албърт парк. Във Формула 1 е забранена реклама на цигари от 2007 г. насам.

Според институциите в Австралия логото на Mission Winnow много напомняло на цигарите Марлборо на Филип Морис и можело да се приеме като скрита реклама. От Филип Морис обявиха първоначално, че мисията Winnow съвместно с екипа на Ферари е напълно легална.

Явно от съображения за сигурност логото й ще бъде махнато поне за първия кръг от сезона в Австралия. Тимът вече свали и Misson Winnow от пълното име на тима, което сега остава Scuderia Ferrari.