Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари признават, че са бавни

Ферари признават, че са бавни

32
0

От липса на аеродинамично прилепяне се оплакаха и Ферари след тренировката за място на грида за Гран при на Великобритания. Скудерията има същия като проблем като старите си съперници Макларън. Шефът на тима Стефано Доменикали допълни признанието и с това, че темпото на F60 просто е такова в момента – пилотите на червените са 9-и и 11-и.

Кими Райконен стигна топ 10 следобед, но успя да се класира единствено пред избралия повече гориво Фернандо Алонсо (Рено).

– Честно казано, не очаквах нещо повече – пределно искрен бе световният шампион за 2007 г. – На това трасе F60 има добър баланс, но нямахме достатъчно сцепление.

Съотборникът му Фелипе Маса отпадна след втория сегмент, допускайки грешка в решителната си бърза обиколка.

– Сбърках в последния сектор. Дотогава бях с няколко десети по-бърз от предишното си най-добро време. Колата е балансирана, но не сме достатъчно бързи. В последните два старта определени отбори направиха значителен прогрес в развитието си, докато ние не успяхме да се справим достатъчно добре. Състезанието ще е трудно, но може нещо да се случи и да постигнем добър резултат – коментира бразилецът.