Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари признават за забавяне с KERS

Ферари признават за забавяне с KERS

57
0

Техническият директор на Ферари, Алдо Коста, каза, че тимът му изостава малко с развитието на Kinetic Energy Recovery System.

KERS ще бъде представена във Формула 1 през 2009 година, но развиването на системата се оказа трудно за много тимове, които нямат предишен опит с технологията.

Коста признава, че би искал вече да бяха тествали системата на писта, както някои от конкурентите вече направиха.

Когато бе попитан кое е най-голямото предизвикателство за следващия сезон, италианецът отговаря: “KERS, тъй като това е абсолютно нова технология. Работата по аеродинамиката също е доста трудна.”

„Има някои проблеми с надеждността” – казва Коста пред „Гадзета дело Спорт”.

„Не мога да отрека, че малко закъсняваме. Да кажем, че ми се ще вече да бяхме изпитали системата.”

„Имаме доста работа, а времето е ограничено. Въпреки че имаме две седмици повече в сравнение с преди, трябва да следваме и графика с тестовете. Има тест в средата на януари, който не можем да изпуснем.”

„Борейки се за титлата, ние вложихме много ресурси в F2008, а сега трябва много бързо да компенсираме. Повечето от компонентите вече се произвеждат, но KERS все още се подготвя.”

Коста казва, че автомобилът им през 2009 година ще изглежда по коренно различен начин.

„Предното крило ще бъде изненадващо, тъй като ще бъде широко, колкото следата на колелата. Предните крила вероятно често ще бъдат губени в сблъсъци, тъй като реално покриват колелата.”

„Освен това задното крило ще бъде много по-високо и тясно, каросерията – по-изчистена, а и ще липсват настоящите отвори за охлаждане. Това ни принуди да променим видимо системата за охлаждане.”