Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари – проблеми с гумите и технически повреди

Ферари – проблеми с гумите и технически повреди

46
0

Без точки остана отборът на Ферари от първия кръг във Формула 1 за 2009 г. на пистата Албърт парк в Австралия. Кими Райконен бе класиран 16-и (последен) в подреждането на надпреварата, но спря с проблем в диференциала. Фелипе Маса пък счупи главина и въобще не стигна до финала. Резултатът не обезкуражи екипа, но шефът Стефано Доменикали бе категоричен, че трябва веднага да се реагира, за да се отстранят проблемите.

Имаме пропуски в издръжливостта. Представянето ни не бе спрямо очакваното след зимните тестове: имахме проблеми при работата с гумите. Освен това стратегията ни не проработи, особено в случая на Фелипе. С две думи, трябва да забравим днешния ден от гледна точка на резултатите – заяви Доменикали.

Пилотите на Скудерията естествено не бяха във възторг от представянето си. Маса отбеляза, че поне се е надявал на добро състезание.

Стартирах страхотно, но след 5-6 обиколки вече имах проблеми с меките гуми – толкова сериозни, че трябваше да спирам в пита рано. След това се прехвърлихме на много агресивна стратегия, която се оказа погрешна, тъй като сейфти карът излезе толкова рано след бокса. Накрая получих и повредата, която ме принуди да се прибера. Смятам, че като се изключат колите на Браун, сме конкурентноспособни, но трябва да работим перфектно, за да сме на предни позиции. Решението за Малайзия? Работа и то упорита работа – категоричен бе бразилецът.

Райконен от своя страна заяви, че ударът му в предпазната стена е негова грешка и му е попречил да финишира втори.

KERS-ът проработи добре на старта, но нямаше много място. Ако не смятахме, че системата дава предимство, нямаше да я използваме. Основният проблем основно бе в поведението на гумите, но трябва да подобрим и цялостното си представяне – допълни финландецът.