Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари продължават да искат преразглеждане на приходите

Ферари продължават да искат преразглеждане на приходите

33
0

В тима на Ферари са категорични, че разпределянето на приходите от реклама във Формула 1 остава един от ключовите елементи, който трябва да бъде разгледан в бъдеще, въпреки че наскоро президентът на компанията, Лука ди Монтедземоло, бе остро разкритикуван от шефа на Формула 1, Бърни Еклестън.

В интервю за „Таймс” Еклестън атакува ди Монтедземоло, който, в ролята си на председател на ФОТА, поиска по-голям дял от рекламните приходи за тимовете. Именно по този повод лъснаха разкритията, че Ферари биват поощрявани финансово от 2003 година насам.

И въпреки агресивната тактика на Еклестън Ферари останаха категорични, че по-честното разпределяне на приходите за тимовете е сред най-важните теми, които предстои да бъдат разгледани. Същевременно отборът е категоричен, че няма намерение да влиза във война на думи с Еклестън.

„Нямаме какво да кажем по отношение на коментарите от страна на г-н Еклестън, които бяха публикувани днес в „Таймс” – каза говорител на Ферари. „Но темата за приходите остава една от най-важните за Формула 1 в момента.”