Начало Други Ферари продължават да са на печалба, въпреки кризата

Ферари продължават да са на печалба, въпреки кризата

48
0

Светът може и да е обзет от световната финансова криза, но въпреки това Ферари продължава да печели пари. Бордът на директорите на легендарната италианска марка се събра тази седмица в Маранело, след което бе обявено, че продажбите на Ферари са се увеличили с 17.6% за 2008-ма година. Това е рекорд за компанията, дължащ се най-вече на изключително добре продаващият се модел 430 Скудерия.

Увеличението на продажбите за 2007-ма бе 15.9%. От Ферари твърдят, че са успели да ограничат разходите си и да увеличат ефективността в завода си. Освен това лицензираните продукти с марка Ферари са се увеличили с 28%.

Въпреки че бе изключително доволен от резултатите за миналата година, генералният директор Лука ди Монтеземоло изрази разтревоженост относно бушуващата финансова криза.

„Да завършим 2008-ма с резултати, непостигани никога досега в цялата история на компанията, е най-доброто индосиране, което бихме могли да имаме за нашата ексклузивна стратегия, както и за иновативността ни и фокусираността върху хората. Тези резултати прекрасно завършват една наистина изключителна година, в която ние още веднъж бяхме на върха във Формула 1, спечелвайки 16-тата си конструкторска титла, която е и 8-ма за нас през последните десет години.

Икономическият климат през 2009-та все още остава доста неустойчив, тъй като кризата е обзела целия свят. Затова е трудно да се каже как ще се развие ситуацията оттук нататък. Това, разбира се, значи, че Ферари ще трябва да отделя дори още по-голямо внимание върху всеки един детайл. Също така, ние трябва да продължим да правим нововъведения, като в същото време трябва да запазим и ексклузивността на нашите продукти”,
заяви Монтеземоло.