Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари произвеждат нови компоненти в последните дни преди ваканцията

Ферари произвеждат нови компоненти в последните дни преди ваканцията

38
0
лого,Ферари

Ферари продължават да работят още седмица преди да излязат в лятна ваканция. Последните хора от тима се прибраха в Маранело вчера след Гран при на Унгария, а задължителното затваряне на фабриката според правилата, установени от асоциацията на отборите във Формула 1, ще се случи в неделя. Шампионатът ще продължи чак в края на август с уикенд на легендарната Спа-Франкоршамп и именно за там ще се подготвя Скудерията.

Преди два месеца във Ферари бяха категорични, че развитието на шампионата за тях през юли (и най-вече Гран при на Великобритания) ще определи работата и през втората половина от сезона. Сега е моментът за анализ на постигнатото и знаците са положителни, като се има предвид колко се подобри формата на F150° Italia през юли. Фернандо Алонсо е пилотът, спечелил най-много точки (76) в четирите последни надпревари спрямо всички останали състезатели и единствен бе на подиума и в Англия, и в Германия, и в Унгария, и във Валенсия.

Един от най-натоварените отдели в следващите няколко дни ще е производството, където трябва да направят всички нови компоненти за следващите няколко кръга. Специалистите по двигателите ще се трудят по агрегатите след уточнението на правилата до края на сезона и запазването на обдухването на дифузьорите при спряно подаване на газ. Тренировките на спирания в бокса също ще продължат, след като от отбора признаха, че все още имат проблеми при някои от тях.

Алонсо се прибра у дома в Испания след Гран при на Унгария. Фелипе Маса пък вече работи на симулатора в Маранело преди всички да си вземат заслужена почивка.