Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари разочаровани

Ферари разочаровани

41
0

Изключително разочарован, Михаел Шумахер призна, че победата в Гран при на Австралия утре изглежда “трудна” след ужасната за него и съотборника му във Ферари Фелипе Маса квалификация.

Седемкратният световен шампион се класира 11-ти в официалната тренировка, но ще се нареди 10-ти на грида заради наказанието на Жак Вилньов за сменен мотор.

Всъщност не мога точно да обясня представянето ни – недоумяваше германецът. – Сега трябва да измислим как да се измъкнем от тази ситуация.

Освен че прекапа дъжд в бързата му обиколка във втория сегмент на сесията, представянето на Михаел бе повлияно и от забравения от механиците му вентилатор за спирачки върху предното крило. Устройството падна на изхода на питлейна и бе помляно от идващия отзад Уилямс на Марк Уебър. Самият пилот отказа да вини както този инцидент, така и дъжда за направеното в квалификацията:

Просто не бяхме достатъчно бързи. Ако знаех причините, щяхме да сме направили необходимите промени много отдавна. Естествено, че не съм доволен. За утре ми е много трудно да направя каквато и да е преценка. Или трябва да разберем как да постигнем необходимата скорост, или няма да сме в състояние да направим кой знае какво.

Фелипе Маса пък претърпя катастрофа. Бразилецът загуби контрол над Ферари-то си в 11-ия завой на Албърт парк, завъртя се и се заби в предпазните огради по време на втората част от квалификацията.

Срамота. Докоснах бордюра, не успях да коригирам траекторията навреме и това беше края за мен. Налага се да приемем нещата такива каквито са и да направя добро състезание, както се случи и в Малайзия – обясни положението бразилецът.

Шефът на тима Жан Тод подкрепи пилотите си и заяви, че целта сега е да се извлече максимума от неблагоприятната ситуация.