Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари, Ред Бул, Рено и Мерцедес за пробите на Херес

Ферари, Ред Бул, Рено и Мерцедес за пробите на Херес

82
0

Фелипе Маса се върна във Ферари F10 днес на Херес в Испания. Бразилецът бе доволен като цяло от поведението на автомобила си на мократа писта.

– Заради дъжда се наложи да променим част от програмата си, но се възползвахме да проверим някои неща и гумите за този тип време. Трябва да кажа, че F10 още веднъж затвърди впечатлението, че е добре балансиран автомобил. Много съм щастлив от поведението му днес – бе ентусиазираното изявление на Маса.

В Ред Бул пък бе ред на Себастиан Фетел да опита как се кара RB6. И при него първоначалните планове не можеха да бъдат изцяло изпълнени – по програма той трябваше да провежда аеротестове, но направи малка част от тях.

– Хубаво бе пак да се кача в болид след три месеца. Сутринта направо се захванахме за работа, защото знаехме, че ще завали. А тъй като може и в продължение на цяло състезание да вали, то е добре понякога да трупаш и опит на мокра писта – обясни Фетел. – Като цяло не свършихме достатъчно неща, но пък съм доволен.

В Рено отново бе ред на Витали Петров да седне в R30, а за руснака изпитанието бе съвсем ново – да управлява кола от Формула 1 в такова лошо време. Освен това той тренира и стартове, учейки процедурите и системите в автомобила.

7-ото време в класирането не притесни Нико Розберг (Мерцедес), който направи някои състезателни симулации.

– Позитивната страна е, че се чувствах съвсем удобно в колата и можех да карам на лимита, а това ми дава допълнителна увереност за предстоящите изпитания – допълни германецът.