Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари, Рено и Форс Индия след изпитанията

Ферари, Рено и Форс Индия след изпитанията

41
0

Екипът на Ферари съкрати тестовете си през третия ден на трасето Каталуния заради преваляванията от дъжд. Отново Фелипе Маса нямаше късмет с времето, както се случи и на Херес преди седмица. Бразилецът обаче успя да направи състезателна симулация следобед.

– Всичко премина без проблеми и ни помогна да разберем по-добре поведението на гумите при кола с много бензин и при лек болид, както и при различни условия на пистата. Доволен съм от днешния ден. Работихме в правилната посока за старта на шампионата – заяви Маса.

С новия аеродинамичен пакет на F10 автомобилът е с по-добро прилепяне – и механично, и аеродинамично, допълни той.

Последните си проби преди Гран при на Бахрейн проведе Витали Петров. Руснакът тренира квалификация и процедурите при нея.

– Имахме някои проблеми с колата сутринта, но те си бяха продължение на вчерашните ни грижи и бързо се справихме с тях. След това Витали се чувстваше далеч по-удобно в колата – обясни главният инженер Алан Перман.

Адриан Сутил провежда изпитания за Форс Индия, като се труди по поведението на гумите, тъй като задните се съсипваха прекалено бързо. Лично собственикът на отбора Виджай Маля наблюдава тренировките днес.