Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с нов отдел „Спортни дейности“, екипът пристигна за първия тест в...

Ферари с нов отдел „Спортни дейности“, екипът пристигна за първия тест в Бахрейн

52
0
база,завод,Маранело,Ферари

Ферари създадоха нов отдел „Спортни дейности”, чийто шеф – Антонио Колета – ще докладва лично на шефа на отбора от Формула 1 Стефано Доменикали. В този департамент се сливат Гран при работата с тази, която е свързана с програмата Корсе Клиенти (Ферари Челъндж, GT надпревари, F1 Клиенти и ХХ програми). Целта е по-добра координация на всичко, което се върши на писта.

Колета работи във Ферари от 1997 г. През последните две години е част от екипа на Ферари в световния шампионат за състезания за издръжливост.

Междувременно тимът от Маранело пристигна в Бахрейн, където утре започва вторият предсезонен тест от Формула 1. На пистата до Манама ще се състоят две сесии. Първата от тях започва на 19 февруари и продължава до 22 февруари (събота).

Фернандо Алонсо пръв ще кара F14 T (в сряда и четвъртък). Кими Райконен ще е зад волана в оставащите два дни.

Програмата на Скудерията за теста включва проверка на всички системи и контролни параметри на болида, настройки (условията на Сахир са значително по-близо до реална състезателна ситуация, отколкото тези на Херес). От Маранело отбелязаха, че има много работа по новия двигател 059/3, който е част от сложната задвижваща система за предстоящия сезон. 28 февруари е крайният срок за хомологиране на моторите.