Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с новости за Имола и Портимао, ще развива SF21 до юни

Ферари с новости за Имола и Портимао, ще развива SF21 до юни

2672
0
Ферари
снимка: Ферари

Тимът на Ферари ще има малки аеродинамични новости за предстоящата Гран при на Емилия Романя

От Скудерията искат да изпробват нови неща за крилата и пода на пистата Имола. Според информация на Ауто Мотор унд Шпорт в Маранело подготвят допълнителни елементи за следващия кръг – в Портимао, Португалия.

Новостите са продиктувани от предварителната програма и представянето в Бахрейн. Пилотите на Ферари загубиха скорост през втората част на първото състезание за сезон 2021. Първоначалното предположение от екипа е било, че са натоварили твърде много гумите си. Това обаче не е потвърдено при анализа в Маранело. Предполага се, че причината е вятърът, който бе по-силен по време на състезанието, отколкото в квалификацията на пистата Сахир. Инженерите са намерили също така допълнителни възможности за подобрение в бързите и среднобързите завои.

В информацията на немското издание се твърди, че Ферари ще развива настоящия си автомобил SF21 до юни

След това екипът щял да се съсредоточи основно върху проекта за 2022 г., когато в сила влизат нови технически правила. Шефът на Скудерията Матия Биното направи изявление в този смисъл още през февруари.

„Фокусът ни през 2021 г. ще е развитието на колата за 2022-ра. Това ще е основната ни цел, така че няма да изкараме много време по тази за 2021-ва през сезона. Повечето ни усилия ще са насочени натам“, каза той.

Наскоро Биното сподели, че приветства решението на ФИА да извършва задълбочени технически проверки по време на състезателни уикенди. От федерацията имат нов метод, включващ изключително подробен преглед на някой от автомобилите след състезание. Не се съобщава предварително коя кола ще бъде проверявана. В Бахрейн това бе Мерцедес-ът на Валтери Ботас.

„Много сме доволни, че има такива допълнителни изследвания. Според мен е очевидно, че отговорността да се следи и проверява е на ФИА. Ако го правят по различен начин, ние можем да сме само удовлетворени. Мисля, че може би това е най-добрият метод да сме сигурни, че работата е честна във всички отбори“, обясни Биното.