Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с „почти нова кола”

Ферари с „почти нова кола”

37
0

Докато Хонда, Тойота и Макларън събраха погледите на всички с новите си допълнителни крила, Ферари продължава с пълни темпове да развива цялата си кола. Очаквано в изпитанията си от тази седмица в Барселона, всички тимове показаха новите си решения за началото на сезона в Европа.
При Ферари обаче всичко около подготовката им за старта в Барселона бе обвито едва ли не в мъгла. Всичко се прикриваше, за да остане колкото се може по-дълго в тайна.
Според вътрешни източници „червените” са направили огромни промени в колата си, като една от тях е напълно нова охладителна система. „В Барселона Ферари бяха с почти нова кола”, разкри за Sport Bild online тим шефа на Торо Росо Франц Тост. Това което се виждаше отвън обаче бе само нов променен капак на двигателя и по-малки и променени кутии за охлаждане на радиаторите.
Според същите източници в първите състезания по отношение на охлаждането Ферари са били на ръба и това ги е принудило да карат с по-големи отвори на кутиите на радиаторите. Това от своя страна е довело до загуба на време заради нарушената по този начин аеродинамика. Сега по време на паузата между състезанията Ферари явно са решили твърдо да отстранят този проблем.
Според самият Фелипе Маса благодарение на модификациите сега Ферари са с „поне с половин секунда по-бързи отпреди”. В първите три дни от тестовете в Барселона италианците напълно доминираха над останалите. Според специалистите това се дължи най-вече на новото охлаждане, което не налага вече търсенето на компромисни варианти, а търсенето на най-доброто време на обиколка.