Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с повече мощност?

Ферари с повече мощност?

49
0

Според слуховете в падока на Истанбул Парк Ферари може да са намерили начин да увеличат мощността на двигателите си въпреки настоящото правило за замразяване на агрегатите.

Не е тайна, че пилотите на тима от Маранело не само правят най-добрите стартове, но и техният V8 двигател вероятно е най-мощният сред конкурентите си.

Миналата година обаче тимовете изглеждаха доста по-близко един до друг, което води до идеята, че дори и разрешението модификации за тази година са добавили допълнителна мощност на двигателя.

От немското специализирано издание „Auto Motor und Sport” например вярват, че прогресът по отношение на мощността между миналата и тази година е двуцифрено число.

Повечето производители на двигатели направиха промени на своите двигатели в границите на разрешеното, но се носят слухове, че някои от конкурентите не са особено съгласни с промените, направени от Ферари. Според тях макар и одобрени от ФИА, модификациите на двигателя от Маранело получава мощност по непозволен начин.

Шефът на спортния отдел на БМВ Марио Тайсен обаче споделя, че не вярва да са били предприемани някакви нечестни процедури от страна на Ферари. Германецът е категоричен, че няма никакви подозрения.