Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с ревизирани двигатели в Испания

Ферари с ревизирани двигатели в Испания

44
0

Ферари получиха от ФИА разрешение да направят модификации по двигателите си, свързани с издръжливостта на агрегатите. Скудерията отправи молба към световната автомобилна федерация за това след няколко повреди на мотори (проблеми с пневматиката) и притеснения как ще се държат по-нататък през сезона. По принцип развитието на двигателите е забранено, но подобни варианти на развитие не са изключени, когато става дума за сигурността на пилотите и колегите им по пистите.

Фернандо Алонсо и Фелипе Маса ще използват ревизираните агрегати този уикенд в Испания по време на петия кръг от световния шампионат на Формула 1. Двамата превантивно смениха моторите си още преди първия старт в Бахрейн, след като тимът отчете завишени температурни показания. Отборът продължи да използва тези двигатели в петъчни тренировки преди този на Алонсо да изгърми окончателно в Шанхай. Двукратният световен шампион претърпя още една повреда – в Малайзия, като тя обаче в немалка степен бе следствие от факта, че от самото начало караше без съединител.

В тима смятат, че са разрешили главоболията си, като съобщиха още, че на Каталуния двамата им състезатели ще продължат пробите на системата за обдухване на задното крило. Целта е и да се направи директно сравнение на поведението на F10 със старата модификация и новата конфигурация, за да се види какво е предимството (или съответно изоставането) по отношение на скоростта. От резултатите в първите сесии ще зависи дали системата ще бъде използвана и през останалата част от уикенда.