Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари са готови да заведат граждански иск срещу ФИА

Ферари са готови да заведат граждански иск срещу ФИА

35
0

Ферари са готови да заведат граждански иск срещу ФИА, ако точките, които тимът спечели в Германия, му бъдат отнети след изслушването пред световния моторспорт съвет идния месец. Това обяви изданието La Gazzetta dello Sport днес.

Очаква се по време на изслушването Ферари да се защитят с тезата, че заповедите от бокса трябва да бъдат разрешени, ако не промeнят класирането и изхода от състезанието за никой от останалите отбори, както и с това, че всъщност тъй като Фернандо Алонсо е бил по-бърз от Фелипе Маса в Германия, те не са искали да рискуват състезателен инцидент между двамата и затова Роб Смедли е обяснил на Маса по радиото, че е по-бавен от Алонсо.

В дискусията същевременно се включи и бившият президент на ФИА – Макс Мозли, според когото Ферари трябва да бъдат сурово наказани за действията си на Хокенхайм.

„Повечето тимове искат отмяна на забраната за заповеди от бокса и аз разбирам това, защото то е в техен интерес.

Но ако искаме да отговорим на нуждите на публиката, която гледайки състезанията по целия свят в крайна сметка и финансира спорта, тогава трябва да запазим забраната“, заяви още Мозли в интервю за немските медии.