Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари са най-отпред в момента, смята и Марко

Ферари са най-отпред в момента, смята и Марко

2222
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

В екипа на Ферари са най-бързи като скорост на болида в момента. Това смята главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко. Пилотите на Скудерията Фетел и Льоклер постигнаха най-добри времена в първите 2 дни от тестовете в Барселона.

А вчера Себастиан завърши 4-и, зад Квят с Торо Росо, Райконен с Алфа Ромео и Рикиардо с Рено, които бяха с много по-бързите гуми C5 за първите двама и C4 за Даниел спрямо C3 на германеца.

„Това, което видях на пистата, е че Ферари със сигурност в момента има най-бързата кола, каза Марко пред британския Sky Sports. – Зад тях сме ние Ред Бул и Мерцедес. Нека да видим какво можем да направим до първия кръг в Мелбърн.

Но сме много оптимистични, че тази година можем да спечелим състезания. И силните ни страни няма да се виждат само в Монте Карло и Сингапур.“

В последните дни се появиха спекулации, че доставчикът на задвижващи системи за Ред Бул – Хонда, има проблеми с големи вибрации при максимално натоварване на мотора. Спортният директор на тима Кристиан Хорнер снощи ги отхвърли. Днес Марко потвърди становището на британеца.

„Отношенията ни с Хонда са много добри, добави още Хелмут. – Имахме съмнения относно надеждността на продуктите им. Но до сега няма никакви проблеми. Работата с тях е нова култура за нас. Но пасва добре на нашите служители.“