Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари са си взели поука от решението на световния съвет

Ферари са си взели поука от решението на световния съвет

208
0

В официално изявление, публикувано в уебсайта им, Скудерия Ферари обявиха, че са си взели поука от решението на световния моторспорт съвет за моторни спортове, което бе взето на специално заседание в Париж днес.

На него стана ясно, че освен глобата от 100 000 долара, която бе наложена на тима непосредствено след състезанието в Германия, Ферари ще трябва да заплатят и разходите по делото. Интересното е, че на същото това заседание, световният съвет реши и да преразгледа правилото за забрана на заповедите от бокса, което Ферари нарушиха на Хокенхайм.

Ето и изявлението на тима:

„Ферари си взе поука от решението на световния съвет за моторни спортове на ФИА, отнасящо се за резултатите от тазгодишната Гран при на Германия и иска да изрази своята признателност към съвета за предложението му да бъде преразгледан член 39.1 от спортния правилник на Формула 1 вследствие на това, което стана ясно по време на днешните дискусии.

Сега всички усилия на тима ще бъдат насочени към следващото състезание – Гран при на Италия, което ще се проведе на Монца този уикенд.“