Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари съвсем скоро се префокусират върху 2010 година

Ферари съвсем скоро се префокусират върху 2010 година

27
0

Ферари съвсем скоро ще спрат с развитието на настоящия си болид за Формула 1, за да съсредоточат повече средства и усилия върху претендента за следващата година.

Защитаващите титлата си при конструкторите италианци в момента са на близо 80 точки зад настоящите лидери. Фелипе Маса е по-високо в шампионата спрямо Кими Райконен. Бразилецът има 16 точки, докато лидерът Дженсън Бътън има 64 точки.

„Уверен съм, че можем да си подобрим представянето за следващото състезание“ – каза президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло. „Но ще бъде трудно, ако не и невъзможно да се постигнат драматични промени без възможност за тестове.“

Италианецът смята, че тазгодишната кампания е била провалена за тях не защото инженерите са сбъркали с концепцията на колата, а по-скоро поради правилата. Той подчерта, че е доволен от факта, че през 2010 година ще има „стабилни, ясни и прозрачни“ правила.

„Скоро ще се концентрираме изцяло върху колата за следващата година“ – обясни Монтедземоло, потвърждавайки, че наследникът на F60 няма да има KERS.