Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари се концентрират върху надеждността и гумите

Ферари се концентрират върху надеждността и гумите

60
0

Шефът на тима на Ферари, Стефано Доменикали, е на мнение, че неговият екип трябва да обърне максимално много внимание върху работата на болида с гумите и надеждността. Това е неговият отговор на добрите и лошите моменти за Скудерията по време на Гран при на Унгария.

След като Хокенхайм бе считано за едно от най-слабите състезания на Ферари за сезона, то на Хунгароринг екипът тотално се реваншира, като Фелипе Маса всъщност направи едно от най-добрите си представяния в кариерата. В края на краищата обаче двигателят на бразилеца гръмна няколко обиколки преди края.

И докато Ферари все още имат леки проблеми, когато гумите им не са загрели оптимално, то Доменикали настоява за следващите седем състезания да се подходи двойно по-сериозно.

На въпрос дали ще се обърне повече внимание върху проблемите с гумите или по-скоро върху надеждността Доменикали казва: „Мисля, че и на двете, въпреки че това няма да са единствените два пункта.”

„Но определено надеждността, тъй като не можем да си позволим да имаме повече подобни проблеми, дори и да остават само 10 км до края. Не можем да имаме подобен проблем по надеждността, тъй като плащаме прекалено много за това.”

„От друга страна квалификацията също е много важна, като разликата днес бе, че успяхме да излезем напред и да караме, както си можем, но същевременно се случва да си в средата на решетката, знаейки,че не можеш да направиш нищо, вместо да караш с твоето си темпо.”