Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари се надяват Маса да бъде изненадата в състезанието днес

Ферари се надяват Маса да бъде изненадата в състезанието днес

35
0

Тимът на Ферари бе както удовлетворен, така и облекчен, след като Фелипе Маса се завърна в челото на колоната с четвъртата си позиция на стартовата решетка за Гран При на Испания. Победителят в Барселона през 2007-ма година е с първата кола в решетката, оборудвана със системата KERS и вероятно ще е голямата изненада в състезанието на първия завой.

„Работихме толкова усилено, за да донесем новите компоненти за F60 тук и резултатът от всичките тези усилия се потвърди днес при представянето на Фелипе“, заяви Крис Дайер веднага след края квалификацията вчера.

Тактическите решения на отбора обаче още веднъж бяха подложени на сериозни критики, след като доброто представяне на Маса бе помрачено от разочароващата 15-та позиция на старта за Кими Райконен, който спечели полпозицията на тази писта миналата година.

„За съжаление, направихме сериозна грешка при оценката си на първата фаза на квалификация, вярвайки, че времето на Кими ще бъде достатъчно добро, за да може той да се класира за втората част“, призна Дайер. „Това бе една сериозна грешка, за която наистина трябва да съжаляваме. Ще се опитаме да се реваншираме утре по време на състезанието, в което той ще стартира от дъното на колоната.“