Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари се опасяват, че сагата с двойните дифузьори може да се повтори

Ферари се опасяват, че сагата с двойните дифузьори може да се повтори

31
0

От тима на Ферари изразиха опасения, че сагата с легалността на двойните дифузьори може да се повтори и тази година.

На представянето на новия болид на Скудерията техническият директор Алдо Коста заяви, че според него поне един отбор със сигурност е на ръба на правилата заради дизайна на задната част на колата си.

„Бяхме поставени в много неприятна ситуация миналата година и все още мислим, че двойните дифузьори са нелегални. Може би сагата ще продължи“, обясни той пред вестник „Gazzetta dello Sport“.

На представянето на Макларън през следващия ден се видя, че действително има доста интересни решения в аеродинамичните компонети в задната част, като се появиха съмнения, че някои от отборите ще прибегнат до тройни и дори четворни дифузьори.

„Имаме доста екстремно превъплъщение на двойния дифузьор, но няма да сме единствените. Вярваме, че ще видим някои доста екстремни решения и при нашите съперници“, заяви пък главният инженер на Макларън – Пади Лоу и добави:

„Смятаме, че интерпретацията ни е доста ясна. За някои от аспектите се допитвахме до ФИА и те ни показаха доста ясна интерпретация, като също така и ни съдействаха. Мисля, че при всички тимове е било така.

Надяваме се да имаме много по-чист старт на сезона, отколкото преди година, що се отнася до колективното разбиране от страна на отборите за базата, от която ще започнем да се състезаваме.“