Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари се опитва да привлече човек от техническия екип на Ред Бул

Ферари се опитва да привлече човек от техническия екип на Ред Бул

1873
0
Ферари преди Испания 2019
снимка: Ферари

Тимът на Ферари се опитва да привлече човек от техническия екип на Ред Бул. Това заяви главният съветник на „биковете“ Хелмут Марко. Скудерията започна сезона по лош начин и след 6 кръга няма победа.

И в момента тимът от Маранело се опитва по всякакъв начин да подобри колата си. Има информации, че изцяло нова версия на автомобила SF90 може да се появи за Гран при на Германия.

Наскоро шефът на тима Матиа Биното заяви, че в екипа може да се върне Симоне Реста. Той напусна тима преди година и премина в Алфа Ромео, където работи като технически директор. Освен него явно в Скудерията се опитват да привлекат и техници от Ред Бул.

Според Марко става въпрос за Марко Адурно. Той е отговорен за анализа на данните и симулациите в тима. Хелмут заяви, че Адурно е на път да премине в Маранело, но не смята, че това ще се отрази сериозно на Ред Бул.

„Това (преминаването на Марко във Ферари) е нормално нещо, каза Марко пред немския Auto Bild. – Има постоянна ротация на хора от техническите екипи между нас, Ферари и другите отбори.“