Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще е различен отбор догодина, твърди Матиачи

Ферари ще е различен отбор догодина, твърди Матиачи

26
0
Марко Матиачи,Фернандо Алонсо

Ферари ще е различен отбор догодина, твърди новият шеф на Скудерията Марко Матиачи. В Маранело вече текат структурни промени, като се говори, че последната засега е освобождаването на шефа на отдела за двигатели Лука Марморини.

Матиачи, който пое ръководството на легендарния италиански отбор през април, обаче отказа да коментира на пистата Силвърстоун ситуацията с Марморини.

Не искам да соча към никого. Променяме екипа, подсилваме го. Не коментирам отделни хора. И в момента нямаме нищо за обявяване. Най-добрите съобщения са резултатите… Не сме доволни да сме шести. Уикендът [на Силвърстоун] бе сладко-горчив. Имаше много емоции и положителни неща, но въпреки това определено не сме доволни от шесто място. Надяваме се тимът да е различен за 2015 г. Необходимо ли е да прави някакво съобщение? Не. Трябва ли да се подобрим? Непрекъснато подобрение, да. Това е позицията ни – заяви Матиачи.

Ситуацията във Ферари не е лека (подробности за това – в последния брой на списание ClubS1, 173). Отборът е трети в класирането при конструкторите, но само с три точки аванс пред Уилямс.

Матиачи допълни, че сега в Маранело работят, за да подобрят каквото е възможно по болида F14 T:

Имаме много аеродинамични подобрения в последните стартове, които имаха положителен ефект върху представянето на писта. Това е добра отправна точка.