Начало Други Ферари ще работи с Орека по създаването на новия GT3 автомобил

Ферари ще работи с Орека по създаването на новия GT3 автомобил

607
0
Ферари и Орека
Ферари и Орека, снимка Ферари

Ферари се обединява с френската моторспорт компания Орека в създаването на следващата генерация GT3 автомобил. Според предварителните планове новата кола трябва да започне да се състезава през 2023 г.

Орека е спечелила търга за сглобяване на новия претендент за титлата, който е все още в разработка. Също така ще отговаря за предоставяне на следпродажбено обслужване. Базираната в Пол Рикар организация, ръководена от Хю дьо Шонак поема управлението от Микелото, която създаване автомобилите на Ферари след 458 Италия GT3, който започна да се състезава през 2011.

„Споразумението с Орека е важна отправна точна за новия проект GT3“, сподели шефът на програмата на Ферари при спорните автомобили Антонио Колета.

„Имаме няколко амбициозни цели, като се има предвид, че тази кола ще последва стъпките на 488. Това беше най-успешният модел в историята на Ферари. В допълнение към усилията и знанията на нашите инженери, ние можем да разчитаме на първокласен партньор като Орека. Компанията е постигнала висок успех в състезанията за издръжливост. В резултат на това гледаме в бъдещето с увереност“.

Новият спортен автомобил се разработва във фабриката на Ферари под ръководството на главния дизайнер на GT автомобили Фердинандо Каницио.

Говорител на Черните кончета подчерта, че сделката с Орека не означава край на дългогодишната връзка с базираната в Пауда компания Микелото Аутомобил.

„Това не е краят на нашето техническо сътрудничество с Микелото. Продължаваме да работим с тях върху развитието на 488, което няма да изчезне от състезателните писти. В близко бъдеще ще обявим още няколко проекта“, се казва в съобщението.

През изминалия сезон отборът на Ферари AF Корсе спечели титлите в класовете GTE Pro и GTE Am и триумфира в 24-те часа на Льо Ман.