Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще разследват проблемите с предното крило на Маса

Ферари ще разследват проблемите с предното крило на Маса

43
0
Фелипе Маса

Ферари ще разследват какво се случи с предното крило на колата на Фелипе Маса през уикенда за Гран при на Индия. Бразилецът изпробваше новата конфигурация, която е за болида за 2012 г. и вибрациите в нея бяха наистина много силни – дотолкова, че компонентът на моменти се удряше в асфалта.

Работата по автомобила за следващия сезон върви със сериозни темпове в Маранело, така че инженерите трябва да разберат какво точно стана с крилото. Поведението и огъването му предизвика доста реакции в падока. Маса бе най-бърз във втората свободна сесия в петък, но в събота не завърши квалификацията, след като предното му окачване се строши при качване на бордюр. От Ферари признаха, че експериментират с гъвкавостта на отделни елементи в рамките на правилата на ФИА, като в Индия имаха три различни варианта на крилото. Поведението на един от тях озадачи и самия тим – използваният в петък следобед и в началото на последната свободна сесия. Специалистите от Скудерията дори провериха компонента с тестовете за натоварване на федерацията. От там пък засега няма признаци на тревога относно елемента, но ситуацията може да се промени.

Беше ясно, че регистрирахме доста странно поведение от това конкретно крило в определени условия. Не се случваше всеки път, когато го използвахме, но пък ситуацията бе видима. Трябва да разберем какъв е проблемът. Или по-скоро не проблемът, а необичайното поведение на крилото – заяви шефът на Скудерията Стефано Доменикали, допълвайки, че компонентът е бил напълно идентичен с използвания от Фернандо Алонсо.

Италианецът добави, че отборът е решил да смени носа при питстопа, тъй като Маса така или иначе влизаше със спукана гума.