Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Ферари ще се представят по-добре на Силвърстоун

Маса: Ферари ще се представят по-добре на Силвърстоун

62
0
Фелипе Маса

Силвърстоун ще е писта, която ще пасне повече на болида на Ферари, смята Фелипе Маса. Той е уверен, че автомобилът ще е по-конкурентоспособен на трасета с високоскоростни завои, като Силвърстоун и Нюрбургринг например.

Мисля, че Силвърстоун ще е малко по-добре за нас. Колата бе много силна в Барселона и Китай. Монреал беше съвсем различна писта в сравнение с тези, на които ще отидем – Силвърстоун и Нюрбургринг, където има много завои със силно странично натоварване. Има много средно и високоскоростни криви, ще видим. Мисля, че ще сме по-добре на нормални писти – коментира Маса.

Фелипе е натрупал 49 точки в шампионата до сега, което го нарежда на седмо място в класирането при пилотите. Най-добрият резултат на бразилеца през 2013 г. е третото място в Гран при на Испания. В последните две състезания обаче той имаше проблеми, като в Монако катастрофира 2 пъти, а по време на квалификацията в Канада се удари в предпазните бариери. Маса си пожелава единствено по-добър късмет за следващите надпревари:

Не съм особено щастлив от това, което се случи с мен в последните състезания. В Бахрейн за гумата, Монако заради двете катастрофи и в Канада на квалификацията. Определено искам да стигна до следващите състезания с повече късмет и да показвам потенциала ни всеки път в квалификацията и в състезанието. Знам, че имаме темпо и това е важното. Трябва да отидем и да го направим.